De la cărbune la economia verde: Strategii de recalificare pentru o tranziție justă în județul Gorj

De la cărbune la economia verde: Strategii de recalificare pentru o tranziție justă în județul Gorj

Evenimentul face parte din seria Săptămâna Verde a UE 2023

Data și ora: 9 iunie, 10:00 – 12:00

Locație: Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, sala „Mansarta”, Târgu Jiu

Suntem încântați să vă invităm la evenimentul „De la cărbune la economia verde: Strategii de recalificare pentru o tranziție justă în județul Gorj”. Această inițiativă este organizată în cadrul Săptămânii Verzi a Uniunii Europene 2023 și reprezintă o oportunitate deosebită de a discuta despre tranziția energetică și nevoia de recalificare a forței de muncă.

Programul evenimentului:

10:00 – 10:15 | Deschiderea evenimentului, Cosmin-Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj (confirmat)

10:15 – 10:30 | Ce este tranziția energetică justă și de ce avem nevoie de recalificarea forței de muncă, Ioana Petrescu, expert în economie și fost ministru de finanțe (confirmat)

10:30 – 10:45 | Pregătirea forței de muncă pentru adaptarea la o economie verde în județul Gorj, Romeo Chiriac, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj (confirmat)

10:45 – 11:00 | Prezentarea situației actuale și a perspectivelor județului Gorj în legătură cu eliminarea cărbunelui și Pactul Ecologic European, precum și nevoile de pregătire în domeniul energiei regenerabile de Claudia Brânduș, expert în energie regenerabilă și fost președinte al Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA) (confirmat)

11:00 – 11:15 | Prezentarea nevoilor și oportunităților de recalificare în domeniul digital pentru angajați și antreprenori în județul Gorj, Radu Puchiu, expert în digitalizare și fost secretar de stat (confirmat)

11:15 – 12:00 | Sesiune de întrebări și răspunsuri și discuții între participanți

Vă încurajăm să participați la acest eveniment important, unde veți avea ocazia să aflați mai multe despre impactul tranziției către o economie verde în județul Gorj și strategiile de recalificare necesare pentru o tranziție justă. Alăturați-vă discuțiilor cu experți și reprezentanți ai comunității și contribuiți la conturarea unui viitor sustenabil pentru regiunea noastră.

Vă rugăm să vă înregistrați în avans pentru a vă asigura un loc la acest eveniment important. Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, sala „Mansarta”, Târgu Jiu, pe data de 9 iunie între orele 10:00 și 12:00.

Pentru înregistrare, vă rugăm să ne contactați prin email pe adresa pttj@cjgorj.ro, până pe data de 8 iunie 2023, ora 14:00.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu nerăbdare la evenimentul nostru!