Energia sustenabilă reimaginată: Rolul energiei nucleare – O discuție despre ‘The Case for Nukes’

Energia sustenabilă reimaginată: Rolul energiei nucleare – O discuție despre ‘The Case for Nukes’

Comisia Europeană a clasificat energia nucleară drept sustenabilă. Cu toate acestea, există încă un clivaj în cadrul Uniunii Europene cu privire la acest tip de energie. Unele țări europene construiesc noi reactoare nucleare, în timp ce altele le închid pe cele existente.

Alăturați-vă discuției noastre cu autorul cărții „The Case for Nukes”, Dr. Robert Zubrin, online în 3 mai de la ora 18 EEST. În cadrul discuției, vom explora siguranța energiei nucleare, modalități de reducere a costurilor și direcțiile viitoare ale acestei surse de energie. Robert Zubrin a demontat multe falsuri despre energia nucleară în cartea sa, pe care Forbes a descris-o ca fiind „cea mai importantă carte pe care o veți citi vreodată… o forță multidisciplinară în fizică, inginerie, economie, istorie și politică”.

Robert Zubrin are un doctorat în inginerie nucleară de la Universitatea din Washington și este autorul a 13 cărți. A condus mai mult de 70 de proiecte tehnice pentru NASA și este în prezent președintele Pioneer Astronautics.

Ioana Petrescu va modera discuția. Ioana este președintele organizației Pur și Simplu Verde, ambasador climatic european în România și fost ministru de finanțe.

Când? 03/05/2023, 18:00 EEST

Unde? Online. Înscrie-te aici pentru a obține linkul de conectare.

Aveți întrebări? Contactați-ne online prin acest formular.