Tineri pentru orașe verzi

Asociația Pur și Simplu Verde derulează  în lunile octombrie și noiembrie proiectul Teens for Green Cities, proiect finanțat prin Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow

Proiectul Teens for Green Cities își propune implicarea adolescenților cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani în dezbaterea publică și creșterea gradului de conștientizare în rândul acestora în legătură cu viitorul zonelor de locuit și cu schimbările care trebuie făcute. 

Scopul proiectului Teens For Green Cities este să demareze în schimbare din acest punct de vedere, iar grupul țintă îl reprezintă tinerii care trăiesc în mediul urban, indiferent de dimensiunea orașului. 

Într-o primă etapă, pe parcursul lunii octombrie,  va fi organizat un focus grup în care tinerii, alături de experți din cadrul asociației Pur și Simplu Verde, vor decide care sunt regulile generale de participare la concurs și, de asemenea, vor discuta despre cum își doresc ei să fie implicați în viața orașului. Ulterior, funcție de rezultatele focus grupului, tinerii cu reședința în România se vor putea înscrie în concurs, cu meme-uri, story-uri și video-uri ce vor fi postate în social media, având ca tematică viitorul verde al orașului lor.

Un juriu de specialitate va evalua ulterior din punct de vedere al creativității, impactului postării, capacității de comunicare și de înțelegere a subiectului. Câștigătorii concursului vor primi un laptop, o tabletă și telefon mobil. Asociația Pur și Simplu Verde va promova ideile câștigătorilor prin crearea unei broșuri și prin întâlniri fizice sau online cu autoritățile locale din țară.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.