Dialog despre accesul la apă curată în județul Timiș

Dialog despre accesul la apă curată în județul Timiș

Descriere:

Vă invităm cordial la o discuție importantă, având ca scop abordarea problemelor presante legate de calitatea apei cu care se confruntă județul Timiș. Studiul recent realizat de Universitatea Mihai I din Timișoara a evidențiat diverse probleme legate de calitatea apei în diferite zone de-a lungul cursului râului Timiș. Printre constatări se numără o creștere a cererii biochimice de oxigen în 5 zile (B.O.D.5) și acumularea de nitrați, nitriți, cloruri și duritatea apei în aval. Similar, proiectul finanțat de UE a identificat provocări precum accesul insuficient la rețelele centralizate de alimentare cu apă, tratarea necorespunzătoare a apei cu scurgeri în rețelele de distribuție și infrastructură depășită pentru tratarea nămolului. Aceste probleme au implicații semnificative asupra calității apei și necesită acțiuni urgente și colaborative pentru a asigura accesul durabil și sigur la apă curată pentru toți locuitorii din Timiș.

Evenimentul va reuni un panel de vorbitori distinși, inclusiv Consiliera Județeană Nona Micicoi, Ambasadorul Pactului Climatic European și Președintele ONG-ului Pur și Simplu Verde, Ioana Petrescu și Secretarul General al Ministerului Mediului Alexandru Avram. Împreună, vor analiza constatările recente ale cercetării care evidențiază problemele legate de calitatea apei de-a lungul cursului râului Timiș și vor explora strategii pentru depășirea acestor provocări. Acest eveniment oferă o oportunitate unică pentru părțile interesate să împărtășească perspectivele, să propună soluții și să încurajeze parteneriatele pentru a asigura accesul la apă curată pentru toți locuitorii din județul Timiș.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Când? 20 iunie, 2024, 10AM-12PM

Unde? Consiliul Județean Timiș, Timișoara, județul Timiș

Agenda Preliminară:

– 10:00 AM – 10:15 AM: Înregistrare și bun-venit

– 10:15 AM – 10:30 AM: Prezentarea generală a problemelor legate de calitatea apei în Timiș

– 10:30 AM – 11:30 AM: Discuție în panel: Identificarea problemelor cheie și a soluțiilor

– 11:30 AM – 11:55 AM: Sesiune de întrebări și răspunsuri

– 11:55 AM – 12:00 PM: Concluzii și următorii pași

Nu ratați această oportunitate importantă de a contribui la o schimbare pozitivă în practicile de gestionare a apei în Timiș! Așteptăm cu nerăbdare participarea dumneavoastră la această discuție crucială.

Cum mă înregistrez? Accesul este gratuit pentru toți. Vă rugăm să vă înregistrați online până pe 19 iunie.