Ce este energia regenerabilă?

Ce este energia regenerabilă?

„Pur și Simplu Verde” și Consiliul Județean Hunedoara organizează un eveniment online despre energie regenerabilă pentru elevii de liceu din Hunedoara. Această zona este una dintre cele mai afectate de tranziția energetică, având în vedere concentrarea pe exploatarea cărbunelui, producția de energie pe bază de cărbune și industria siderurgică. La eveniment vor participa reprezentanți ai societății civile, ai sectorului privat și public. Experți în energie regenerabilă, activiști de mediu și consilieri de carieră de la Pur și Simplu Verde, reprezentanți ai companiilor energetice, ai Inspectoratului Școlar Județean și ai Consiliului Județean vor expune tinerilor din regiune concepte de bază privind schimbările climatice, beneficiile energiei regenerabile pentru mediu, finanțele personale, sănătatea și ocuparea. Evenimentul reprezintă prima intervenție în care diverși actori implicați în tranziția energetică din Hunedoara încearcă să conștientizeze publicul tânăr cu privire la sursele de energie regenerabile și să convingă cetățenii despre importanța implementării Tranziției Juste în România.

Vorbitorii sunt: Maria Ștefănie, inspector general la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Paula Enuț, Head of Delivery Unit la Consiliul Județean Hunedoara, Ioana Petrescu, Președinte Pur și Simplu Verde și Ambasador al Pactului Climatic European, Claudia Brânduș, expert în energie regenerabilă și voluntar Pur și Simplu Verde, Mirela Onețiu, consilier orientare în carieră și voluntar Pur și Simplu Verde și Gabriel Radu, actor și membru al Pur și Simplu Verde.

Evenimentul va avea loc online în data de 25 noiembrie 2022 de la ora 15:00 la ora 16:30 EET. Va puteți înscrie aici pana în data de 24 noiembrie 2022 ora 23:59 EET. Veți avea posibilitatea să puneți întrebări participanților și să obtineți mai multe materiale despre energia regenerabilă, dacă vă înscrieți înainte de eveniment.