Persoane fizice

Crezi într-o Românie pur și simplu verde? Implică-te alături de noi. Poți începe prin a fi voluntar și, dacă îți place ceea ce facem, devino membru! Nu ai timp suficient, dar dorești să te implici? Realocă o parte din impozitul tău printr-un act de sponsorizare, astfel:

Persoanele fizice pot contribui la sustinerea activității unor organizatii non-guvernamentale înregistrate în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale, dacă încheie un contract de sponsorizare. Asociația noastră este înscrisă în Registru, care poate fi consultat aici (căutare după CIF 43498554). Prin urmare, poți sprijini financiar activitatea noastră astfel:

Dacă obții venituri din activități independente, 5% din venitul tau net (total venituri minus cheltuieli deductibile eligibile conform legii) plătit sub forma de sponsorizare îți va reduce baza impozabilă pentru anul în care s-a facut sponsorizarea (practic, nu plătești impozit pe venit la această sumă). Suplimentar, la depunerea declarației unice, poți decide să redirecționezi până la 3,5% din impozitul tau pe venit de plată către noi.

Dacă obții orice alte venituri impozabile decât cele din activități independente, inclusiv venituri din salarii, poti redirecționa până la 3,5% din impozitul tau pe venit de plată către noi, fie prin completarea și depunerea formularului 230 până pe 25 mai a anului urmator obținerii veniturilor, fie mai repede, printr-un acord pe care trebuie să îl inchei cu plătitorul veniturilor tale. Astfel plătitorul tău de venit trebuie să fie de acord să rețină și să plătească 3,5% din impozitul tău către noi, la fiecare termen de plată al impozitului respectiv. Dacă plătitorul nu este de acord, această redirecționare o va face ANAF în urma depunerii de către tine a formularului 230.

Dacă ai orice întrebari cu privire la contribuția ta, scrie-ne la financiar@pursisimpluverde.ro.