Noi reglementări de mediu în SUA

Administrația Biden și-a propus să restricționeze nivelul de particule fine, un poluant atmosferic letal care include praf. Aceasta ar fi prima dată după mai mult de o decadă când guvernul federal ia măsuri împotriva unei substanțe responsabilă de mii de decese premature în fiecare an. 

Particulele fine provin de la coșuri de fum, șantiere, camioane, centrale termice și alte activități industriale. Au un diametru de maxim 2,5 micrometri, a treizecea parte din grosimea părului uman și poate ajunge în plămâni. Cauzează atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și afecțiuni respiratorii. Reglementarile propuse de Agenția pentru Protecția Mediului ar scădea limita actuală, care este în vigoare din 2012, cu până la 25%. 

Administrația estimează că ar putea preveni până la 4.200 de decese premature anual, precum și 270.000 de zile de muncă pierdute anual și ar putea avea beneficii nete pentru sănătate și economie de până la 43 de miliarde de dolari până în 2032. Michael Regan, administratorul Agenției pentru Protecția Mediului, a declarat că noua regulă este esențială în efortul administrației Biden de a aborda echitatea ambientală.

Sursa: New York Times

Lasă un răspuns