Chris și Julie Ramsey, un cuplu din Aberdeen, Scoția, se vor îmbarca într-o călătorie de 43.000 km de la Polul Nord Magnetic la Polul Sud într-o mașină electrică alimentată cu energie solară și eoliană. Ei vor călători prin Canada, Statele Unite și America de Sud pe parcursul a 10 luni, trecând prin diferite țări precum Mexic, Nicaragua, Honduras, Costa Rica, Panama, Columbia, Ecuador, Peru, Chile și Argentina.
Principalul obiectiv al cuplului este de a corecta concepțiile greșite despre vehiculele electrice. Ei își propun să demonstreze că mașinile electrice pot călători pe distanțe lungi, chiar și în condiții dure, cu temperaturi extreme.
Potrivit lui Chris Ramsey, expediția este un moment istoric, deoarece este prima încercare din lume de a conduce de la Polul Nord magnetic, din Arctica, până la Polul Sud din Antarctica, pe întreaga lungime a celor două Americi. El a subliniat că nicio mașină din istorie nu a încercat vreodată această călătorie și, cu siguranță, niciun vehicul electric.
Chris Ramsey a mai clarificat că durata de 10 luni a călătoriei nu se datorează vreunei limitări a mașinii lor electrice, ci se datorează faptului că urmăresc anotimpurile din Arctica până în Antarctica. Ei plănuiesc să călătorească în timpul sezonului de vară în Arctica, profitând de orele lungi de lumină pentru energie solară. În mod similar, în Antarctica, vor călători în timpul sezonului de expediții din decembrie, ceea ce îi va ajuta cu energia solară.
Mașina are un aparat de cafea instalat în portbagaj, permițând cuplului să se bucure oricând de cafea proaspăt prepartă. În plus, pe mașină este un lansator de drone, care va permite cuplului să surprindă din aer imagini ale călătoriei lor.
Chris și Julie Ramsey au o istorie de aventurieri, deoarece în 2017, au devenit prima echipă care a finalizat Raliul Mongoliei într-o mașină electrică. Acest raliu s-a întins pe 25.000 km de la Londra până în Mongolia. Succesul aventurii lor anterioare le-a dat cuplului încrederea necesară pentru a întreprinde expediția de la un Pol la altul.
Sursa: bbc.com