Gilbert Metcalf

Gilbert E. Metcalf este profesor la Universitatea Tufts, o prestigioasă institutie privată de cercetare și învățământ din SUA, renumită și pentru promovarea rolului activ al cetățeanului in societate si importanța serviciului public. 

Metcalf este cercetător la  National Bureau of Economic Research și  membru al organizației  independente dinWashington, DC, Resources For The Future. Împreună cu cei mai mari specialiști internaționali în domeniul mediului și al resurselor, alături de oameni de știință din domeniul schimbărilor climatice, Gilbert E. Metcalf analizează cele mai importante probleme de mediu și resurse cu care se confruntă omenirea. 

Cercetările sale actuale se concentrează pe evaluarea și proiectarea politicilor în domeniul energiei și al schimbărilor climatice. 

Consultant pentru importante organizații non-guvernamentale, Gilbert E. Metcalf a vorbit în repetate rânduri în fața Congresului SUA și a făcut parte din comisiile de experți ale Academiei Naționale de Științe și a Agenției SUA pentru Protecția Mediului. 

În perioada 2011 și 2012, a fost secretar adjunct  pentru mediu și energie în Departamentul Trezoreriei SUA, unde este și membru fondator al Consiliului SUA pentru Fondul Verde pentru Climă, cu sediul în ONU.

A publicat numeroase articole în reviste academice și cărți, unele dintre ele cu teme care dezbat politica energetică și fiscală.

Gilbert E. Metcalf are un doctorat în economie la Universitatea Harvard, un masterat în agricultură și economia resurselor la Universitatea din Massachusetts Amherst și a obținut licența în matematică la Amherst College.