Nathan Hultman

Nate Hultman ocupă funcția de senior adviser în cadrul Office of the U.S. Special Presidential Envoy for Climate, condus de John Kerry, din cadrul Departamentului de Stat American. A fost și directorul Centrului pentru Sustenabilitate Globală și conferențiar universitar la Școala de Politici Publice a Universității din Maryland.

În perioada 2014-2016, Hultman a lucrat la Casa Albă în echipa de politici climatice și energetice a Administrației Obama. A contribuit la dezvoltarea obiectivului climatic SUA pentru 2025, a lucrat la angajamentele bilaterale ale SUA cu China, India, Brazilia și a participat la negocierile internaționale privind clima, de la Lima și Paris.

Cercetările sale se concentrează pe stabilirea și evaluarea obiectivelor naționale climatice, politica SUA de atenuare a emisiilor de gaze, inclusiv rolul actorilor non-federali, tranzițiile tehnologiei energetice și politica internațională privind clima. Recent a fost coordonatorul principal al Raportului SUA, “America’s Pledge 2019, Accelerating America’s Pledge: Going All In to Build a Prosperous, Low Carbon Economy”.

A participat la procesul climatic al ONU de peste 20 de ani și a făcut parte din echipa care a elaborat cel de-al cincilea raport de evaluare IPCC (panelul internguvernamental pentru schimbări climatice) și raportul special privind energia regenerabilă.

Hultman este, de asemenea si cercetator nerezident la Brookings Institution și director asociat al Joint Global Change Research Institute, un institut realizat în colaborare între Universitatea din Maryland și Pacific Northwest National Laboratory. Hultman a fost anterior și cercetator la Universitatea din Oxford și a obținut o bursă Fulbright.

Are un doctorat și un masterat în energie și resurse de la Universitatea din California, Berkeley și o diplomă de licență în fizică de la Carleton College.

În 2019, profesorul Hultman a fost laureat al premiului “World Citizen Prize in Environmental Performance”, acordat în premieră de către Asociația pentru Analiza și Managementul Politicilor Publice (APPAM), pentru activitatea de analiză și cercetare în domeniul schimbărilor climatice.