Descrierea ideilor câștigătoare

Descrierea ideilor câștigatoare din cadrul concursului Teens for Green Cities

Locul întâi: 

Andreea Dijmărescu, Piteşti

Andreea propune colectarea selectivă, dar şi un sistem inedit pentru încurajarea folosirii transportului în comun. Ea şi-a imaginat o aplicaţie prin care să fie monitorizaţi kilometrii pe care îi parcurge o persoană, kilometrii ce se pot transforma în criptomonede cu care se pot cumpăra diverse servicii. 

Locul al doilea: 

Andreea Ionescu, Miercurea Ciuc

Postarea Andreei vorbeşte despre viaţa în Miercurea Ciuc şi despre producerea energiei pentru iluminatul public şi pentru afaceri. Andreea propune un sistem bonificaţie a cetăţenilor care ar participa la iniţiativa privind mişcarea în aer liber, astfel încât aceştia să fie motivaţi să fie parte din proiect. 

Locul al treilea: 

Barbu Octavian, Tulcea

Barbu propune măsuri pentru a reduce poluarea industrială, dar şi pentru reducerea poluării fonice şi creşterea spaţilor verzi. El vine cu propuneri concrete de utilizare de tehnologii de ultima oră pentru captarea poluării industriale și interzicerea circulației autovehiculelor în centrul orașului Tulcea.

Concursul a fost organizat în cadrul Teens for Green Cities, un proiect implementat de Asociația Pur și Simplu Verde și finanțat prin Start ONG. Programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONGurilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. 

Lasă un răspuns