Guvernul indian a aprobat un buget de 2,3 miliarde de dolari pentru a sprijini producția, utilizarea și exporturile de hidrogen verde

Guvernul indian a aprobat un buget de 2,3 miliarde de dolari pentru a sprijini producția, utilizarea și exporturile de hidrogen verde, având ca scop transformarea Indiei într-un centru global pentru această industrie în curs de dezvoltare. Finanțarea, anunțată recent, este primul pas către obținerea capacității de a produce cel puțin 5 milioane de tone de hidrogen verde până la sfârșitul acestui deceniu. 

Hidrogenul verde este hidrogen care este produs prin electroliza apei, alimentată de electricitate generată din surse de energie regenerabilă. Majoritatea hidrogenului din lume este produs folosind combustibili fosili, în special gazele naturale. Obiectivul acestei inițiative de finanțare este „să facă hidrogenul verde accesibil și să reducă costurile acestuia în următorii cinci ani. De asemenea, va ajuta India să-și reducă emisiile și să devină un exportator major în domeniu”, a spus Anurag Thakur, ministrul indian pentru informație și audiovizual. El a spus că finanțarea va ajuta, de asemenea, la sporirea cu aproximativ 125 de gigawați a producției de energie regenerabilă până în 2030. În octombrie, India avea o capacitate de aproximativ 166 gigawați de energie regenerabilă. Alte obiective sunt crearea a mai mult de 500.000 de noi locuri de muncă, atragerea unor investiții private mai mari în sector, reducerea importurilor de combustibili fosili și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 50 de milioane de tone.

Sursa: Time

Lasă un răspuns