Pinguinii din Antarctica au nevoie de ajutor

Tehnologia bazată pe GPS este folosită pentru a ajuta cercetătorii să afle mai multe despre cum se hrănesc pinguinii imperiali, ca parte a eforturilor de a-i proteja de amenințările de mediu. Păsările din colonia de pinguini imperiali de la Cape Cozier poartă trackere asemănătoare unor ceasuri Fitbit care înregistrează cât de departe călătoresc pinguinii pentru hrană.

Cercetători neozeelandezi și americani de la NIWA (Insitutul Național de Studiu al Apei și Atmosferei) și de la Moss Landing Marine Laboratories de pe lângă Universitatea de Stat din San Jose, lucrează la acest proiect.

Echipele de cercetare prind pinguini imperiali și le atașează înregistratoarele de date, apoi îi eliberează. Când păsările se întorc la țărm, ele sunt recapturate și înregistratoarele sunt recuperate. Această monitorizare a dezvăluit că, în timpul unei călătorii de 16 zile pe care o întreprind pentru a strânge hrană pentru pui, unele păsări pot călători peste 1000 km și se pot scufunda la o adâncime de 486 m.

Pinguinul imperial este o specie afectată profund de schimbărilor climatice. Pinguinii depind de existența gheții pentru a se reproduce și, dacă nu se iau măsuri pentru a reduce ritmul topirii acesteia, se estimează că populația de pinguini imperiali va ajunge în pragul dispariției până în 2100.

Sursă: Antarctica New Zealand

Lasă un răspuns