Apel din partea Băncii Mondiale pentru stocarea apei

Tendințele recente arată că cererea globală de apă potabilă este în creștere, în timp ce capacitatea de stocare disponibilă este în scădere.

Stocarea apei o face mai ușor accesibilă pentru uzul uman, reduce impactul inundațiilor și oferă beneficii precum producerea de hidroenergie și navigație, prin reglarea debitelor de apă.

Schimbările climatice aduc modificări profunde în ciclul apei, făcând mai dificil accesul la sistemele naturale de stocare a apei, cum ar fi ghețarii, zonele umede și umiditatea solului.

Investițiile în construcția de facilități de stocare nu au ținut pasul cu creșterea populației, rezultând un deficit de stocare a apei care trebuie compensat pentru a asigura securitatea în alimentarea cu apă în viitor.

Prezentul raport al Băncii Mondiale oferă un nou cadru integrat de planificare care ajută administratorii resurselor de apă să acceseze idei folositoare îndeplinirii obiectivelor de securitate a apei. Tot acest raport indică o nouă abordare a investițiilor în stocarea apei, care pune accent pe planificarea integrată și managementul comun. Raportul analizează provocările tot mai mari în gestionarea resurselor de apă și oferă studii de caz ale soluțiilor de succes din diferite țări.

Sursă: THE WORLD BANK

Lasă un răspuns