Panouri solare pentru Turcia devastată de cutremur

ONG-ul GENSED (Asociația Industriei pentru Energia Solară din Turcia) în parteneriat cu Asociația Investitorilor în Energie ar trebui să obțină până la 12.000 de panouri solare cu o capacitate de 400-500 de wați pentru a satisface nevoile de energie electrică ale adăposturilor temporare  care găzduiesc victime ale cutremurelor din Turcia.

Secretarul general al GENSED, Harkan Erkan, a anunțat livrarea inițială a 4.000 de panouri solare pentru alimentarea a 1.000 de containere (patru panouri per adăpost). Panourile vor fi folosite pentru a asigura iluminat, încălzire parțială, încărcarea telefoanelor și funcționarea de frigidere. De asemenea, vor fi furnizate invertoare și baterii pentru fiecare set de trei sau patru panouri solare.

Organizația turcă de ajutor Ahbap Association a finanțat primele 4.000 de panouri, în timp ce alte costuri pentru panouri și echipamente au fost donate din alte surse. Până în prezent, sunt peste 43.000 de morți în Turcia și Siria după două cutremure cu magnitudinea 7,7 și 7,6.

Sursă: RENEW ECONOMY

Lasă un răspuns