Durata de viață a bateriilor cu ioni de litiu ar putea fi dublată

Cercetătorii de la Universitatea Tehnologică Delft au descoperit că modificarea compoziției bateriilor cu ioni de litiu le poate face să dureze mai mult.

În ultimii 30 de ani, bateriile cu ioni de litiu au devenit esențiale pentru dispozitivele uzuale, dar capacitatea și durata lor de viață tind să se degradeze în timp, ceea ce poate fi costisitor și frustrant atât pentru consumatori, cât și pentru producători.

Oamenii de știință olandezi au descoperit că bateriile cu ioni de litiu pot avea o viață aproape dublă prin adăugarea în compoziția lor a mai multor tipuri de săruri.  Această nouă compoziție (cu patru săruri) reduce deteriorarea stratului protector dintre electrolit și anod și catod, deteriorare cauzată de încărcarea și descărcarea repetată. Cu mai multe săruri în amestec, se pierd mai puțini ioni de litiu și capacitatea bateriei se îmbunătățește.

Oamenii de știință olandezi spun că acest nou amestec de sare ar putea fi ușor aplicat în procesele de producție existente. Compania de tehnologie a bateriilor LeydenJar Technologies, a anunțat deja planuri de a testa acest nou amestec de electroliți, iar unii producători de baterii și-au exprimat interesul să obțină licența pentru amestec.

Sursa: universal-sci.com

Lasă un răspuns