Grijă în plus pentru păsările pe cale de dispariție

Ecologiștii cresc pui de culic (Numenius Arquata)  pentru a ajuta la recuperarea acestora. Specia a cunoscut un declin semnificativ și a fost inclusă pe Lista Roșie a Regatului Unit, un indicativ al statutului lor de păsări pe cale de dispariție și un semnal că sunt necesare eforturi externe de conservare.

Puii de culic proveniți din 40 de ouă sunt crescuți de oameni pentru a le îmbunătăți șansele de supraviețuire în comparație cu lăsarea lor în sălbăticie. Puii, care au eclozat în mai, vor fi eliberați la maturitate  în Rezervația Naturală Elmley din Kent.

Potrivit lui Gareth Fulton, managerul rezervației, în prezent există 250 de perechi reproducătoare de culic în câmpiile  Angliei. Cu toate acestea, fără intervenție, se estimează că acest număr va scădea la zero în următorii 20 de ani. Scăderea este atribuită creșteriii activității umane, inclusiv intensificării utilizării terenurilor, tăierii timpurii a ierbii și prezenței crescute a gunoiului, care atrage vulpile, prădători care nu refuză ocazia de a se servi și cu ouăle acestor păsări.

Culicul, ca și alte specii de apă, au tendința de a se întoarce la locul lor de naștere pentru reproducere. Prin eliberarea puilor în  Rezervația Naturală Elmley, conservaționiştii speră că aceste păsări vor stabili o nouă colonie în zonă.

Sursa: BBC