Lockdown-ul din timpul Covid nu a salvat mai multe căprioare de la accidente de circulație

Restricțiile de călătorie și lockdown din timpul pandemiei de Covid nu au modificat semnificativ numărul de căprioare ucise pe drumurile din Scoția, potrivit unui raport al NatureScot. Raportul sugerează că circulația neîntreruptă a traficului de marfă chiar și în timpul lockdown-ului a menținut, din păcate, la cotele obișnuite, numărul de coliziuni cu căprioarele.

Potrivit raportului NatureScot, în Scoția se produc aproximativ 1.850 de incidente pe an, cel mai mare număr de coliziuni cu căprioare având loc în Highlands. Între 2008 și 2021, au avut loc 555 de incidente care au implicat vehicule și căprioare pe drumurile de aici. Cu toate acestea, cele mai recente date ale NatureScot indică o scădere ușoară a coliziunilor în regiunea Highland, care este probabil generată de acțiunea  de vânătoare controlată a căprioarelor, în vederea reducerii efectivelor, pentru protejarea pădurilor.

Lunile de vârf pentru coliziunile cu căprioare  sunt mai și iunie. În această perioadă, căprioarele tinere își caută în mod activ propriile teritorii, crescând probabilitatea întâlnirilor cu vehicule pe drum.

Sursa: BBC