Uită de acoperiș – instalează panoul solar pe gard

Startup-ul german Green Akku a introdus panouri solare plug-and-play care pot fi instalate cu ușurință pe gardurile de grădină, ca răspuns la numărul mare de grădini din Germania și la interesului în creștere pentru energia solară.

Panourile solare oferite de Green Akku pot fi agățate și prinse convenabil de gardurile de grădină, oferind generare de energie electrică. Întregul sistem, inclusiv modulele solare, invertoarele și suporturile speciale, costă aproximativ 416,81 EUR (448,83 USD). Aceste panouri solare de la Green Akku nu necesită autorizație pentru instalare. Atașarea verticală la gardurile casei  sau grădinii permite un randament mai mare de energie, în special în momentele zilei când unghiul de iradiație al soarelui este mic.

În comparație cu sistemele de panouri de acoperiș, sistemul de pe gard funcționează mai bine în timpul dimineții și seara, când este de obicei nevoie de mai multă energie. Seturile complete includ module fotovoltaice, micro-invertoare, materiale de montare și chiar instrumentele necesare pentru instalare. Ele pot fi atașate cu ușurință de gardurile existente, oferind flexibilitate și personalizare în funcție de nevoile individuale.

Înainte de a introduce sisteme fotovoltaice solare pentru garduri de grădină, Green Akku era angajat în vânzarea panourilor solare fotovoltaice concepute special pentru balcoane. Aceste centrale electrice de balcon permit persoanelor să genereze energie electrică ecologică pe balcoane, ceea ce duce la reducerea facturilor la electricitate și contribuie pozitiv la protecția climei.

Sursa: cleantechnica.com