Combustibilii fosili sunt mai scumpi decât energia verde

Ani de zile, unii economiști au spus că trecerea de la cărbune la energie curată – cum ar fi cea eoliană sau solară – ar fi foarte costisitoare. Dar, de fapt, decarbonizarea energiei noastre ne va ajuta să economisim bani.

Până acum, economiștii au folosit cu succes modele computerizate pentru a estima costurile energiei provenită din combustibilii fosili, dar estimarea pentru energia regenerabilă a fost mai dificil de făcut deoarece costurile ei au scăzut în fiecare an.

Predicțiile sugerează că, dacă oamenii continuă să treacă la energie solară și eoliană în ritmul de acum pentru următorii 20 de ani, ar putea economisi între 5 trilioane și 15 trilioane de dolari.

O parte semnificativă a tranziției către energie curată va avea loc în interiorul clădirilor. Acum, gazul natural, un combustibil fosil, este folosit în mod obișnuit pentru încălzire și gătit, dar alternativele electrice îl înlocuiesc treptat. Acest lucru va reduce emisiile de gaze cu efect de seră și alți poluanți periculoși pentru sănătate.

California a adoptat recent o lege care interzice vânzarea de radiatoare și încălzitoare de apă pe gaz. Acest lucru va face clădirile mai confortabile și mai sigure. Alternativele electrice, cum ar fi pompele de căldură, pot încălzi și răci o casă în mod eficient, în timp ce plitele electrice fac gătitul mai ușor.

Sursa: Science News Explores

Lasă un răspuns