Energie regenerabilă pentru fiecare casă din China?

Potrivit lui Wang Dapeng, un oficial al Administrației Naționale a Energiei din China (NEA), țara a adăugat 125 GW de putere eoliană și solară la rețeaua sa în 2022, ducând capacitățile sale de producere a energiei regenerabile la peste 1.200 GW în total. Au fost produși în plus 37,6 GW de energie eoliană și  87,4 GW de energie solară.

Producția de energie eoliană și solară din China a ajuns acum aproape de cantitatea necesară pentru a alimenta fiecare gospodărie din țară, anunță Bloomberg. În 2022, energia din surse regenerabile este de așteptat să atingă 1.190 TWh, în timp ce consumul de energie la nivel rezidențial va ajunge la 1.350 TWh, indicând o etapă importantă pentru China.

Însă, Agenția Internațională pentru Energie (IEA) a raportat în 2020 că doar 17% din consumul total de energie din China este clasificat drept rezidențial. Deși consumul casnic a crescut cu siguranță de la pandemia de Covid-19 încoace, industria încă reprezintă cea mai mare parte din consumul total de energie al acestei țări.

Sursa: RENEW ECONOMY